Hoe ik werk

Nadat je je hebt aangemeld, plan ik een intake gesprek met je in. In een intake gesprek maken we kennis met elkaar en hoor ik graag waar je tegen aan loopt en wat je zou willen veranderen. Ik zal in dit gesprek ook uitleggen wat mijn werkwijze is. Als er een ‘klik’ is, plannen we een vervolggesprek in.


Inzicht – verandering – herstel

Met de hieronder beschreven methodieken wil ik je helpen meer inzicht in jezelf, en de systemen om jou heen, te geven. Ik geloof dat verandering mogelijk is als je jezelf begrijpt. Van daar uit kan herstel plaatsvinden.

Card image cap
Systemisch werk

We leven allemaal in systemen zoals families, werk, verenigingen en onze vriendenkring. Veel van onze onbewuste overtuigingen, gedragingen en patronen vinden hun oorsprong in de systemen waarin we zijn opgegroeid. Deze patronen kan je in je huidige leven weer tegen komen binnen nieuwe systemen bijvoorbeeld je relatie of je werk. Door hier bewust van te worden kun je negatieve patronen doorbreken.

Card image cap
Opstellingen / Interactieve Zelf Resonantie (IZR)

Een opstelling is een ruimtelijke weergave van een systeem. Opstellingen maken op een krachtige manier inzichtelijk welke onbewuste dynamieken er bijvoorbeeld in jezelf, je familie of op je werk gaande zijn. Vanuit dit inzicht kun je weer nieuwe stappen zetten.

Card image cap
Meergenerationele psychotraumatologie (IoPT)

Soms hebben we als mens overtuigingen en gedragingen ontwikkeld die hun oorsprong vinden in trauma’s die hebben plaatsgevonden in de generaties voor jou. Als je grootouders bijvoorbeeld niet konden praten over hun trauma tijdens de Holocaust, dan zullen je ouders niet hebben geleerd hoe zij over hun emoties konden praten, waardoor jíj het hier en nu ook ingewikkeld vindt je gevoelens te verwoorden. Om zulke overgenomen patronen te doorbreken, is het belangrijk om naar trauma’s in de familiegeschiedenis te kijken.

Card image cap
Lichaamsgericht werk

Als je bij jezelf merkt dat je al veel inzicht hebt in je binnenwereld, maar het je steeds niet lukt om daadwerkelijk tot verandering te komen, dan is het zinvol om ook met het lichaam te werken. Als je bijvoorbeeld een hoge ademhaling hebt door stress, dan kun je begrijpen waar de stress vandaan komt, maar voelt je lichaam het verschil nog niet. Ik geef je oefeningen mee die je leren inzicht én gevoel bij elkaar te brengen, zodat je leert hoe je ontspanning kan blijven vasthouden.

Card image cap
Oplossingsgericht werk

Oplossingsgerichte therapie richt zich niet op problemen, maar juist op wat er wél goed gaat. Het gaat uit van de krachten die je als mens bezit en helpt je deze uit te vergroten. Kleine stappen kunnen voor grote veranderingen zorgen.